Niveau 3 Keuken

Zie hier de opdrachten voor de komende editie, 7 maart 2018!  Het kan zijn dat er nog iets aangepast wordt, dit laten we jullie uiteraard zo snel mogelijk weten. 

Algemeen

  • Meldt je direct aan bij de binnenkomst aan de balie bij het wedstrijd secretariaat
  • Koffie, thee wordt verzorgd door Hesselink koffie
  • Er is omkleedruimte aanwezig, je bent zelf verantwoordelijk voor  je persoonlijke eigendommen.

Kok niveau 3

  • 10.00 uur inschrijving voor de wedstrijd bij het secretariaat
  • Overleg met de gastheer of gastvrouw aangaande de doorgifte en invulling van de lunch
  • 12.15   uur start van de wedstrijd
  • 15.30  uur einde van de wedstrijd

 

 

  

Opdracht: 

De ingrediënten voor deze opdracht worden in een box aangeleverd, zowel voor het voorgerecht als het hoofdgerecht, tevens verzorgt de kandidaat een amuse. Er zullen centraal kruiden en specerijen aanwezig zijn.

Voorgerecht en hoofdgerecht bereiden voor 4 personen - 2 voor de gasten / 1 voor de jury / 1 voor de presentatietafel

Het amuse (vegetarisch) wordt gemaakt voor 4 personen, deze mag op school of leerbedrijf voorbereid worden en op de wedstrijddag gepresenteerd.

Het voorgerecht is een creatie van octopus, bosui, diverse paddestoelen, een gepocheerd ei, couscous en diverse slasoorten

Het hoofdgerecht is een reerugfilet (vuil aangeleverd) met diverse bietensoorten, wortelsoorten en meiknol, mousseline van bataat en bijpassende saus/jus

Kandidaten; borden, pannen, snijplanken, gereedschap etc. worden door de kandidaat zelf mee gebracht.
Denk ook aan keuken- en droogdoeken.

De kandidaat maakt gebruikt van fornuis, oven en een keukenmachine. Het gebruik van een frituur is om veiligheidsredenen van onze  kandidaten en gasten niet toegestaan.

 

Ingrediënten niveau 3:

· 500 gram octopus (4 tentakels, zijn gegaard)

· 900 gram Reerugfilets (vuil)

· 2 bosui

· 1 bakje gemengde wilde paddenstoelen

· 4 citroenen

· 4 limoenen

· 10 kleine eieren (maatje M)

· 200 gram couscous (Tricolore Yamna)

· Diverse sla soorten ( Frisee, veldsla, eikenblad, little Jam)

· 1 zakje cranberry

· 3 soorten biet (chioggia, geel,wit)

· 3 soorten wortel (wintermix)

· 2 meiraap

· 300 gram bataat

· Aardappel mix

· 1 liter slagroom

· 1 liter keuken rode wijn

· 1 liter keuken witte wijn

· 2 Pakjes roomboter

 

Prijzen:

1e Stage Librije + overnachting Hotel Lumen

2e Messenset Wüsthof 

3e Sligro ZIN prijs