Niveau 3 Keuken

Als zelfstandig kok volg een opleiding om zelfstandig te koken maar ook om te leren over producten, hoe ga je er mee om en hoe creatief je er mee bent. Natuurlijk is het belangrijk dat je met smaak kookt en met een wedstrijd ook onder druk.

 

 

Wij als SHA bieden jou een kans om te laten zien wat je in je macht hebt en daarom organiseren wij deze wedstrijden om jong talent te motiveren voor het mooie vak van kok. Je kookt voor 4 personen; 2 gasten, 1 jury en een voor showtafel.

Amuse moet op school of bedrijf gemaakt worden, voor het afmaken en doorgeven heb je 10 minuten, dus bereidt de amuse zoveel mogelijk voor, maak het klein maar wel met een mooie smaakexplosie

 

Voorgerecht;

Verse rivier kreeft

Je krijgt 12 verse rivier kreeftjes en je deze mag naar eigen idee bereiden en serveren op een bord. Er moet een eigengemaakte saus op basis van een binding van eidooiers (mayonaise of eiersaus) bij geserveerd worden.

 

 

 

Hoofdgerecht;

Runder bavette

  • Je krijgt hiervoor een mooi stuk bavet van ongeveer 600 gram.
  • Je mag de bavet op eigenwijze bereiden.
  • Je serveert er een rode wijn saus met shiitake bij.
  • De groente die je erbij serveert zijn, paksoi, meiknol, snijbiet.
  • Maak bij dit gerecht een polenta, deze mag je op eigenwijze doorgeven. 

Belangrijk voor jou is om goed te trainen met je docent of leermeester zodat je op de wedstrijd dag helemaal voor bereidt bent.

Maak voor jezelf een goed stappen plan want te laat doorgeven is geen punten. Er mag niet gefrituurd worden. 

 

Succes met de voorbereiding van de wedstrijd namens de organisatie van de SHA!

 


Hierbij een schema van doorgifte van je gerechten, zorg dat je op tijd doorgeeft, niet op tijd geen punten.

Koks

10.00 uur inschrijven

10.30 uur omkleden

11.15 uur overleg met bediening

12.00 uur plaats zoeken in het keuken blok

12.15 uur aanvang controle producten en maken van mise en place

13.45 uur doorgeven voorgerecht op bord

14.45 uur doorgeven hoofdgerecht op bord

15.00 uur einde wedstrijd (keuken opgeruimd en alles schoon)

Eigen materiaal vuil meenemen of afwassen in de grote keuken.