Over ons

Wij vrijwilligers van SHA (stichting horecatalent Achterhoek) organiseren jaarlijks Horeca Talentendagen. De Horeca Talentendagen zijn ontstaan uit een leermeesterkring, regio Winterswijk 13 jaar geleden, om studenten (toen nog leerlingen geheten) te motiveren en een podium te bieden om te excelleren en daarmee te behouden voor de bedrijfstak.

 

Wat klein (plaatselijk) is begonnen is uitgegroeid naar een evenement waar 4 ROC's aan mee werken. Deze ROC's, zijn: Graafschap College, Rijn IJssel vakschool Wageningen, ROC Aventus en ROC van Twente. Naast wedstrijden voor studenten op niveau 2, 3 en 4 organiseren, wij gratis, tal van workshops voor studenten en medewerkers uit de bedrijfstak Horeca.

 

Specifiek zijn de Barista wedstrijden, de toets voor het wijnvignet en een forum in de vorm van het lagerhuismodel. De bezetting van het lagerhuis is afhankelijk van de onderwerpen en kan zijn door ondernemers en/of directie van ROC,s  en/of studenten.

De studenten komen met bussen naar de locatie toe, vorig jaar hebben we 350 bezoekers gehad. Nieuw voor dit jaar is dat de workshops ook opengesteld zijn voor zittende medewerkers in de horeca.

 

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

Met KHN wordt op afdelingsniveau contact onderhouden.

 

Wij vinden het van groot belang samen op te trekken en samen te kijken hoe we het bedrijfsleven er nog meer bij kunnen betrekken. Enthousiasme proeven? Bekijk de video!Onze stichting is officieel opgericht in 2008 maar bestaat officieus al vanaf 2006.

Voorzitter en contactpersoon: Arnold Labohm 

Penningmeester: Dick Heuvelman

Secretaris: Wim Slotboom

Adviseur:Hans Zuethoff 

 

Commissieleden:

Keuken:

Sabine Kobussen

Monique Spijker

 

Bediening:

Natasja Bosvelt

Tony Willighagen

 

MOH:

 

Jasper van 't Hooft