Niveau 2 Keuken

 

Zie hier de opdrachten voor de komende editie, 7 maart 2018!  Het kan zijn dat er nog iets aangepast wordt, dit laten we jullie uiteraard zo snel mogelijk weten. 

Algemeen

  • Meldt je direct aan bij de binnenkomst aan de balie bij het wedstrijd secretariaat
  • Koffie, thee wordt verzorgd door Hesselink koffie
  • Er is omkleedruimte aanwezig, je bent zelf verantwoordelijk voor  je persoonlijke eigendommen.

Kok niveau 2 (ondersteuning leermeester is mogelijk)

  • 08.00 uur inschrijving voor de wedstrijd bij het secretariaat
  • 08.30 uur start van de wedstrijd
  • 11.45 uur einde van de wedstrijd

Opdracht:

  • De ingrediënten voor deze opdracht worden in een box aangeleverd, zowel voor het voorgerecht als het nagerecht
  • Er zullen centraal kruiden en specerijen aanwezig zijn 
  • Voorgerecht en nagerecht bereiden voor 4 personen - 2 voor de gasten / 1 voor de jury / 1 voor de presentatietafel
  • Het voorgerecht is een lauwwarme salade met o.a. gamba's, coquilles, verse zalm en 3 groenten
  • Het nagerecht is een panna cotta met kletskop en diverse fruitsoorten
  • Kandidaten; borden, pannen, snijplanken, gereedschap etc. worden door de kandidaat zelf mee gebracht. Denk ook aan keuken- en droogdoeken.
  • Rol van de leermeester/docent; deze heeft een coachende rol, geeft aanwijzigingen, instructie, complimenten etc. De leerling kookt, hakt, snijdt en presenteert. Natuurlijk wanneer er iets dreigt mis te gaan grijpt de leermeester of docent in. De beoordeling van de jury zal dit meenemen in het eindresultaat.
  • De kandidaat maakt gebruikt van fornuis, oven en een keukenmachine. Het gebruik van een frituur is om veiligheidsredenen van onze  kandidaten en gasten niet toegestaan.

€ 0,00