Niveau 3 Bediening

Zie hier de opdrachten voor de komende wedstrijd, 7 maart 2018. Er kan nog wat gesleuteld worden, mocht dit zo zijn dan laten wij dit uiteraard zo snel  mogelijk weten. 

 

Programma 

  • 10.00 uur aanwezig op de lokatie en aanmelden bij het secretariaat
  • 11.15 uur aanvang van de wedstrijden en overleg met de keukenkandidaat 
  • 13.00 uur de gasten nemen plaats aan tafel, de lunch begint
  • 15.30 uur einde van de wedstrijd 

 

 

Opdracht:

  • Het opdekken van een lunchtafel voor 2 personen, naar eigen inzicht 
  • Gin-tonic maken aan tafel, wij zorgen voor de gin en de tonics, de kandidaat neemt de smaakmakers mee, daarbij een amuse serveren
  • Tweegangen lunch serveren
  • Serveren van bijpassende wijnen - assortiment is aanwezig
  • Uitserveren van het hoofdgerecht (het hoofdgerecht wordt "serveerklaar" aangeboden door de keukenkandidaat))
  • Blind herkennen van digestieven; uit een selectie van 10 digestieven ( Jameson whiskey | Tia Maria | Grand Marnier | Amaretto | Likeur 43 | Dom Benedictine | Cointreau | Calvados | Armagnac | Cognac ) moeten er 5 (aan de geur) herkend worden
  • Bereiden en serveren van een samengestelde koffie
  • Mysterie opdracht (theorie toets op basis van 10 vragen - geen voorbereiding)
  • Kaasopdracht, 5 kazen herkennen
  • Wijnproeverij

De wijnen waaruit gekozen kan worden voor de lunchgerechten

 

Wit

Pinot Blanc

Sancerre

Chardonnay

Gewürztraminer

 

Rood

Pinot noir 

Rioja

Chianti

Cabernet Sauvignon

Fleurie

 

Prijzen:

1e Stage Librije + overnachting Hotel Lumen

2e Trancheer bestek 

3e Wijnkoeler+ fles wijn