Niveau 3 Bediening

Als student volg een opleiding serveren om te leren serveren maar ook om te leren over producten, hoe ga je er mee om en hoe creatief je er mee bent. 

 

Natuurlijk is het belangrijk dat je gastvrij bent maar ook veel kennis hebt en zeker met een wedstrijd ook onder spanning. 

Wij als SHA bieden jou een kans om te laten zien wat je in je macht hebt en daarom organiseren wij deze wedstrijden om jong talent te motiveren voor het mooie vak van serveren. 

 

Opdrachten voor het serveren; 

  • Herkennen van wijnen
    3 wit en 3 rood, lijst van 6 wijnen op site 
  • Feestelijke tafel opdekken naar eigen inzicht
    (linnen aanwezig – rest zelf meenemen) 
  • Apéritief/cocktail zonder alcohol 
  • Amuse vanuit de keuken (amuse uitleggen aan gasten) 
  • Menu uitleg aan gasten 
  • Voorgerecht serveren (saus napperen aan tafel) 
  • Uitschenken van Achterhoekse wijn aan tafel 
  • Serveren hoofdgerecht 
  • je moet voor 2 personen serveren 

De volgende tijden zijn erg belangrijk

  • Aanmelden uur 9.45 uur in het Schaftlokaal 
  • Aanvang wedstrijd 10.15 uur 
  • Einde wedstrijd 14.30 uur 
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent 
  • Overleg met de keuken is van groot belang wat er gekookt wordt en hoe het door wordt gegeven, alles op bord 

 

Belangrijk voor jou is om goed te trainen met je docent of leermeester zodat je op de wedstrijd dag helemaal voor bereidt bent. Succes met de voorbereiding van de wedstrijd namens de organisatie van de SHA!