Tijdens de Talentendag 2017 ontvingen wij René Pluijm, bekend van het RTL 4 programma Pluijm's Eetbare Wereld, wat was hij leuk op deze dag! Zo proberen wij elke Talentendag een "beroemdheid" op culinair gebied aan deze dag te koppelen. Benieuwd wie het dit jaar wordt?.....

 

René Pluijm - Masterclass / Gastspreker 

 

Zijn moeder bracht hem de liefde voor koken bij. Hij maakte van zijn droom werkelijkheid. René heeft inmiddels een indrukwekkende CV op het gebied van eetcultuur. Hij is in Nederland en in het buitenland op alle gebieden van het restaurantwezen actief geweest als kok, in de bediening, als bedrijfsleider, als directeur, als eigenaar en ook als consulent, als ontwikkelaar van food formules, als bouwbegeleider en in culinaire activiteiten met kinderen. Door de jaren heen werkte hij voor bekende etablissementen zoals de Hoefslag in Bosch en Duin, Greve in Den Haag en Hotel Arena, Hortus Botanicus, de Stadsschouwburg en café-restaurant de Jaren in Amsterdam.

 

Maar hij werkte ook buiten de Nederlandse grenzen, onder meer in het Anchorage hotel Dominica in de Caribbean. Hij was initiatiefnemer en eigenaar van de gezonde snackbar Dolores in  Amsterdam en zijn meest recente onderneming was René Pluijm Boerendelicatessen in Hilversum.

Zijn carrière als presentator startte met kleine zelfgemaakte filmpjes op het internet. Tijdens vakanties in het buitenland filmde hij zijn bezoekjes aan boeren, restaurants en producenten. Hieruit ontstond het idee voor zijn eerste programma "Pluijm op pad". Met Danny als leermeester en coach in het vak van televisiemaken, presenteerde hij dit programma voor RTL4. Het begin van een lange, vruchtbare samenwerking!